Skriešanas motivācija ir svarīga pašam sev, lai no skriešanas procesa Tu gūtu lielāku pievienoto vērtību. Kāds skrien, jo tas ir lielisks veids, kā baudīt svaigo gaisu un atslēgt domas no ikdienas rutīnas, cits skrien, jo vēlas uzlabot savu veselību, bet vēl kāds izvēlas skriešanu kā palīgu tvirta, slaida auguma iegūšanai! 
Noskriet liekos kilogramus? Vienkārši un absolūti reāli! 

Skriešana ir viens no vieglākajiem un efektīvākajiem sporta veidiem, ja vēlies notievēt. Bieži tiek jautāts, cik tieši kalorijas tiek sadedzinātas skrienot. Šis skaitlis atšķiras katram cilvēkam, jo jāņem vērā ir katra cilvēka garums un masa. Vēl jāņem vērā ir arī skriešanas ātrums: jo ātrāk tu skriesi un intensīvāks būs tavs treniņš, jo vairāk kalorijas tu sadedzināsi, taču nepieredzējušam skrējējam pašā sākumā nevajadzētu aizrauties ar pārlieku intensīviem treniņiem. 

Tas, kurā dienas laikā Tu vari atvēlēt sev laiku skrējienam, protams, ir atkarīgs tikai un vienīgi no ikdienas ritma, darba laika un citiem personīgajiem apstākļiem. Atkarībā no tā, kurā dienas daļā izvēlies skriet, organisms saņem dažādus labumus. Lūk, daži no tiem: 
  • Skriešana no rītiem stiprina nervu un sirds-asinsvadu sistēmu;
  • Skrējiens pa dienu ir vispiemērotākais tieši muskuļu stiprināšanai;
  • Skriešana vakarā dod vislielāko tauku dedzināšanas efektu!
 
Skriet maratonu  tas ir liels mērķis 

Pats galvenais maratona veikšanai ir vēlme. Atceries, ka, skrienot pirmo maratonu mūžā, nedrīkst domāt tikai un vienīgi par rezultātu. Mērķis ir distances veikšana. Maratonam obligāti ir jāsagatavojas. Nedari pāri savam organismam “ielecot” maratonā, iepriekš nenoskrējis ne kilometra. Internetā ir atrodami neskaitāmi skriešanas plāni, kas ļaus sagatavoties lielajam skrējienam.

Nebūtu vēlams pārcensties ar slodzi, organisms ir jāsagatavo, jāļauj tam atjaunoties pirms „lielās” dienas, bet tajā pašā laikā fiziskajām aktivitātēm ir jābūt regulārām. 
Skrien veselībai par labu 

Neatsverams labums skriešanā ir tas, ka mēs tādā veidā reizi pa reizei "izdzenājam" asinis pa ķermeni, liekot sirdij sarauties aizvien biežāk un spēcīgāk. Ja skrien regulāri, tad šis spēcīgais muskulis (sirds) tiek trenēts tieši tāpat kā jebkurš cits muskulis mūsu organismā. Un atceries, ka spēcīga sirds ir viens no dzīves kvalitātes būtiskākajiem garantiem! Par veselībai radīto pievienoto vērtību skrējējiem noteikti var uzskatīt:
  • Veselīgu, mirdzošu ādu;
  • Spēcīgu sirdi;
  • Enerģiju;
  • Augstu darbaspēju;
  • Organisma norūdīšanu;
  • Samazinātu saaukstēšanās slimību risku.
Skriešana ir arī viens no vienkāršākajiem un vieglāk izpildāmiem fiziskās aktivitātes veidiem. Tā nodrošina pietiekamu fizisko aktivitāti, atbilstoši cilvēka individuālajām īpatnībām un veselības stāvoklim. Skriet var jebkurā gadalaikā, skrējiena slodzi iespējams mainīt atkarībā no skrējēja pašsajūtas un brīvā laika. 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.