Nav svarīgi kāds ir Tavs treniņa mērķis, bet saprotams ir viens – nevienam nav laika tērēt laiku nekvalitatīvā, rezultātus nenesošā treniņā! Tādēļ ir elementāras darbības, ko ieviešot savā ikdienā, pirms un pēc treniņa, vari uzlabot savu rezultātu jau nākamajā treniņā, turklāt rezultāta kvalitāte celsies!

Jau no pamošanās brīža 

Tavs treniņš nesākas no brīža, kad ieej sporta zālē. Tas sākas jau no pamošanās brīža un turpinās visas dienas garumā. Ko ņemt vērā? Lūk: 

1. Ēd lēnos ogļhidrātus pirms treniņiem 

Ievies savā pirmstreniņa porcijā vismaz 40g lēnos ogļhidrātus – tie ir ogļhidrāti, kas pārstrādājas organismā lēni, līdz ar to tie vienmērīgi un ilgstoši dod enerģiju, kas turklāt ļoti nepieciešama treniņa laikā!

2. Izvairies no produktiem ar augstu tauku saturu, vismaz 4 stundas pirms treniņa 

Šāda pārtika veicina zemāku asins pieplūšanu muskuļiem, kas turklāt vecina lēnāku mērķa sasniegšanu. 

3. Ēdiet zaļos salātus kā savu pēdējo maltīti pirms treniņa!

Merilendas Universitātes pētnieki atklāja, ka zaļo salātu lietošana ēdienreizēs novērš nelabvēlīgu ietekmi uz asinsvadiem. Apmēram divas stundas pirms sporta zāles iekļaujiet savā šķīvī zaļos lapu salātus ar zemu tauku saturošu mērci!


Tieši pirms treniņa

Nav nozīmes, vai treniņš ir no rīta pēc pamošanās vai vakara pēc darba, ir ieteikumi, kurus būtu jāievēro, lai efektīvāk sagatavotos savai “cīņai”. 

1. Maltītē iekļauj griķus 

Griķi organismā pārstrādājas lēni, līdz ar to tie palielina izturību, enerģiju, kas turklāt veicina tauku dedzināšanu. 

2. Uzņem 20 g sūkalu proteīna un 3-5 g kreatīna piedevas

Pētnieki no Viktorijas universitātes (Austrālija) ziņo, ka cilvēki, kas lieto proteīna un kreatīna piedevu tieši pirms un pēc treniņa, 10 nedēļu laikā palielina muskuļu masu par 87%, izturība par 36%, slodzes stiprumu par 25% un par 3% samazinās tauku apjoms (salīdzinot ar tiem, kas preparātus lieto no rīta pirms brokastīm vai pirms gulēt iešanas). 

3. Uzņem 200-400 mg kofeīna 1-2 stundas pirms treniņa 

Tas jau ir sen pierādīts, ka kofeīns palielina enerģiju un treniņa jaudu, turklāt kofeīns arī intensīvi dedzina taukus. Tu vari izdarīt vairāk, ilgāk, efektīvāk! Turklāt pierādīts, ka kofeīna preparāti ir efektīvāki nekā kofeīns, kas iegūts dzerot kafiju. Pie mums vari atrast šādus kofeīna preparātus. Klientiem patīk! 


Treniņa laikā 

Šie padomi nebūs ērti, bet ir maksimāli veidoti, lai jaudīgāk palielinātu izturību un enerģiju šodien, kā arī uzlabotu Tavu rītdienu! 

1. Fokusējies uz muskuli, ko trenē 

Koncentrējies uz muskuli vai muskuļu grupu, kuru tajā brīdi trenē, jo treniņš nav tikai spēks, treniņš ir cieši saistīts ar mūsu prātu. Ir pierādīts, ka koncentrējot prātu uz muskuli, tiek ievērojami samazināta iespējamība, ka vingrinājumu izpildi nepareizi (ietaupi laiku!) , Tu liec muskulim strādāt ar lielāku jaudu un tas nozīmē- rezultāts sekmēsies! 

2. Variē ar intensitāti

Treniņā iekļauj vingrojumus , kas ir dažādas intensitātes, jo kā pierādīts, tas ir efektīvākais veids sava mērķa sasniegšanai. 

3. Konkurence stimulē

Pierādīts, ka treniņš, kas veikts grupā, stimulē izdarīt vairāk (jo blakus esošie ir “konkurenti”), bet, protams, ir individuāli gadījumi, kad nepieciešama tikai privātā trenera sabiedrība. Tomēr mēs iesakām, līdz ko esi gatavs, sajūti konkurences garšu un redzēsi, ka spēj izdarīt vēl vairāk! 


Tūlīt pēc treniņa 

Tu tikko esi beidzis enerģisku treniņu ar ko arī apsveicam! Bet tagad ir nākošais solis- ķermeņa, muskuļu barošana, jo arī pēc treniņa treniņš ķermenim nav beidzies. 

1. Izdzer dzērienu ar pievienotu 20g sūkalu proteīna

Šis punkts ir absolūti must have tiem, kuru mērķis ir uzaudzēt muskuļus (bet šķiet, tas ir visiem, kuri sporto!). Šeit vairs neko lieku piebilst nevar, jo slodzē “nodzītajiem” muskuļiem ir vajadzīga atjaunošanās, ko tie uzreiz var saņemt ar sūkalu proteīna palīdzību. Mūsu klienti slavē šo produktu. 

2. Izstaipies pēc treniņa 

Izstaipīšanos nepieciešams veikt pēc katra paveiktā kompleksa uz noteiktu muskuļu grupu. Galvenais – piespiest sevi stiepties, kad spēka vingrinājumi jau izpildīti un liekas, ka spēka vairs nav atlicis.

Interesanti! Iespaidīgus rezultātus deva viens eksperiments, kur 50 dalībnieki 10 nedēļu garumā trenējās zālē, kur viņi tika novēroti. Viņus sadalīja trīs grupās. Viena grupa izpildīja stiepšanos pēc katra vingrinājuma, otra – treniņa noslēgumā, un trešā grupa nemaz stiepšanos nepildīja. Novērojumi parādīja, ka pirmā grupa, kura pildīja stiepšanos pēc katra vingrinājuma, saņēma 37% lielu spēka pieaugumu. Grupa, kura pildīja stiepšanos treniņa noslēgumā – 54% spēka pieaugumu. Grupa, kas nepildīja stiepšanos, saņēma tikai 19% spēka pieaugumu. 

Nelieli ieteikumi, kas nemaz neaizņem ikdienas rutīnā daudz laika, bet ticiet, rezultēsies ar sasniegumiem. Nesāc ieviest šos padomus no rītdienas. Sāc jau šodien!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.