Uzņem vairāk kaloriju, nekā tiek sadedzināts – šī formula attiecināma uz visiem, kas vēlas ķermeņa masu pieaudzēt. Pat fanātiski treniņi bez attiecīgajiem masas pieaudzēšanas produktiem ir vējā izsviests laiks. Tu kļūsti spēcīgāks, taču bicepsa izmērs nemainās.

Pat apzinādamies, ka masas pieaudzēšanai nepieciešams vairāk kaloriju, daudzi cilvēki to nedara tāpēc, ka baidās no pārēšanās.

Ēdiens mēdz rezultātiem gan pietuvināt, gan no tiem attālināt, tāpēc ir svarīgi piemeklēt produktus masas pieaudzēšanai pareizi.

Produkti, kuriem jābūt un no kuriem jāatsakās

Atsakoties no zemāk minētajiem produktiem, kas ātri vien piesātina, par labu kalorijām bagātinātajiem, tu redzēsi, ka saņemt nepieciešamo kaloriju daudzumu nav nemaz tik grūti.

Aizmirsti par: vārītām auzu pārslām

Vārītās auzu pārslas ir fantastisks lēno ogļhidrātu avots, tās ir bagātas ir šķiedrvielām, nemaksā daudz un ir viegli pagatavojamas.

Pēc pagatavošanas auzu pārslas satur daudz ūdens, tāpēc ātri vien piesātina. Divas glāzes auzu pārslu satur vien 300 kalorijas, tāpēc tev būs nepieciešams vēl kas papildus klāt.
Alternatīva: sausās pārslas

Ieber bļodā pāris glāzes auzu pārslu, virsū piegriez banānu un aplej visu ar pienu (kā ātri pagatavojamās putras). Šāda putra nesatur ūdeni, tāpēc kuņģī aizņems daudz mazāk vietas, un tādējādi tev būs iespēja saņemt vairāk kaloriju. Divas glāzes sauso auzu pārslu satur aptuveni 70 kaloriju. Tāpēc svara pieaudzēšanai šīs brokastis ir lieliskas.

Aizmirsti par: svaigajiem augļiem

4-5 augļi dienā būtiski papildina antioksidantu rezerves organismā. Turklāt, augļi ir bagātināti ar šķiedrvielām, tāpēc ir lieliska alternatīva saldumiem.

Diemžēl, līdzīgi kā ar auzu pārslām, augļi satur milzu procentu ūdens, kas aizņem vietu kuņģī.

Alternatīva: žāvētie augļi

Lai pārvarētu liekā ūdens problēmu, svaigus augļus aizstāj ar žāvētiem. Tu iegūsi 10 reizes vairāk kaloriju un tikpat lielu labumu.

Tu vari pievienot tos batoniņiem, pīrāgiem un lietot uzturā kā ātrās brokastis, kad laika gatavošanai neatliek.

Aizmirsti par: balto zivi

Balta zivs lieliska piemērota diētām, par cik tā satur maz kaloriju un daudz kvalitatīvu olbaltumvielu. Taču tā nav diez ko labi piemērota masas pieaudzēšanai: lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamām kalorijām, nāksies to uzņemt milzu daudzumos.

Alternatīva: lasis

Baltās zivs vietā iekļauj uzturā lasi. Tas ir lielisks neaizstājamo taukskābju avots, kas ne vien uzlabo veselību, bet arī veicina sausās muskuļu masas pieaugumu. Lasis satur daudz vairāk kaloriju, kā baltā zivs, tāpēc šis produkts svara un muskuļu masas palielināšanā būs daudz vērtīgāks.

Aizmirsti par: olu baltumiem

Gan baltā zivs, gan olu baltums satur lielu daudzumu proteīna. Vairākums cilvēku nav raduši ēst brokastīs sarkano gaļu vai vistu, tāpēc ir lieliski piemēroti olu baltumi. Tie ir lēti un viegli pagatavojami.

Aizstāj ar: veselām olām

Neatsakies no olu dzeltenumiem, lietojot uzturā veselas olas. Dzeltenumi satur tādus vērtīgos mikrolementus, kā kalcijs, dzelzs, fosfors, cinks un tiamīns. Tie nodrošina ar kalorijām, kā arī uztur normālu holesterīna līmeni organismā. Ja ar veselību viss ir kārtībā, var ēst 1-2 veselas olas dienā.

Aizmirsti par: vājpiena jogurtu

Kaulu un muskuļu veselībai ir regulāri jālieto piena produkti. Daudzi dod priekšroku vājpiena jogurtam, uzlabojot tā garšu ar augļu piedevām.

Neraža ir tā, ka puse šāda jogurta glāzes satur vien 50 kaloriju (ar nosacījumu, ka izvēlies jogurtu, kas nesatur cukuru), bet tas muskuļu masai neliek augt.

Aizstāj to ar: biezpienu

Salīdzinot ar jogurtu biezpiens satur divreiz vairāk kaloriju un olbaltumvielu. Tāpēc šis produkts ir lielisks muskuļu masas pieaudzēšanai.

Aizmirsti par: maizi

Varbūt arī tu brokastīs vai vēlu vakarā tu izvēlies dažus tosterī grauzdētas maizes šķēles. Tev šķiet, ka, ja jau visas diētas šo produktu izslēdz, tad tas ir lieliski piemērots muskuļu masas pieaudzēšanai, par cik viena šķēle satur aptuveni 80 kaloriju.

Aizstāj ar: maizes radziņu

Maizes vietā dienu iesāc ar radziņu, kas apsmērēts ar divām ēdamkarotēm zemesriekstu sviesta. Šāds pilngraudu radziņš tevi nodrošinās ar 500 kalorijām un 12 gramiem olbaltumvielu. Pievieno tam lielu piena glāzi (lieliska kombinācija ar zemesriekstu sviestu) un esi gatavs darbam!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.