Efektīvs līdzeklis, kas ceļ omu uz visiem 100% - treniņš, kas apgādā organismu ar tā saucamajiem laimes hormoniem.

Šis komplekss dara brīnumus! Notici mums uz vārda – kaifs no endorfīniem tev ir garantēts ne tikai vigrinājumu izpildes laikā, bet arī ilgu laiku pēc sporta zāles apmeklējuma. Pēc psihologu domām, intensīvi un regulāri treniņi pēc noteiktas shēmas tik tiešām spēj izraisīt eiforijas pieplūdumu. Aicinām izmēģināt ekstatisku apļa treniņu. Uzmanību! Gatavību! Aiziet!

Kaifs

Zinātniski šis stāvoklis tiek apzīmēts, kā «skrējēja eiforija». Ilgstošas skriešanas laikā smadzenes nosūta organismam signālu izmest asinīs endorfīnus, lai maksimāli pieklusinātu stresu, ko izraisījusi pēkšņa fiziskā slodze.

Sapurināšanās

Caur muskuļiem plūstošās ar skābekli piesātinātas asinis liek ķermenī sajust uzmundrinājumu, izteiktākas smaržas un košākas krāsas. Āda gūst patīkamu jutekliskumu.

Nirvana

Lai aktivizētu atslābinošo reakciju uz stresu, nepieciešams veikt stiepšanas vingrinājumus un jogas asanas. Tie uzskatāmi par absolūtu pretstatu imperatīvam «skrien-vai-sit», kas izraisa tevī sasprindzinājumu.

Atslābinājums un neticama bauda

Ja vēlies garantēti sajust uz sevis vingrošanas eiforijas pieplūdumu, sāc veikt regulārus un godprātīgus vingrinājumus pēc šīs programmas.
1. Ķer kaifu
Izveido savā iPad pleilisti ar foršu enerģisku mūziku un ķeries skriešanai klāt. Skrien paātrinātā tempā 5 minūtes, savukārt uz sava maksimālā ātruma – 3 minūtes. Pēc šāda uzrāviena organismā tiks aktivizēta ķēdes reakcija, kas izprovocēs emocionālu pieplūdumu. Kad sprints beigsies, pielāgo skriešanu sev ērtākā tempā ar 60% piepūli no maksimuma. Pēc aptuveni 20 minūtēm tu sajutīsi enerģijas pieplūdumu – šajā brīdī izdari otru uzrāvienu. Skrien aptuveni 3 minūtes, līdz sajūti, ka tevi uzvar eiforija. Pēc tam ar apmierinātu sejas izteiksmi pārej pie spēka vingrinājumiem.

2. Sapurinies

Šī fāze sniedz tev lielisku slodzi: katru aprakstīto vingrinājumu veic 3 piegājienos pa 15 reizēm. Atpūsties laikā starp vingrinājumiem un piegājieniem drīkst ne vairāk kā minūti. Pacenties maksimāli nodarbināt roku un krūšu muskuļus, jo to reakcija uz intensīvu slodzi ir ātra. Tu taču vēlies gūt maksimālu baudu?

3. Uz slīpa sola, hanteles satvertas ar neitrālu tvērienu
Hanteles cel virs krūtīm, rokas tai pat laikā ir iztaisnotas un plaukstas vērstas uz sevi (A). Tagad saliec rokas elkoņos, satuvini lāpstiņas un nolaid hanteles lejā (B). Atkārto. Šajā laikā tava krūšu muskulatūra tiek aktīvi apgādāta ar asinīm.
Franču spiešana ar hantelēm guļus

Plaukstas vērstas viena pret otru, hanteles pacel virs sevis (A). Tagad nolaid tās sānis virzienā no galvas, saliecot rokas, taču elkoņus sānis nevērs (B). Ieņem sākotnējo pozīciju un atkārto. Šis vingrinājums ļaus izslīpēt tricepsus.

Trenējam bicepsus uz slīpsola ar hantelēm

Apgulies uz sola ar seju uz leju, rokas ar hantelēm nolaid lejā vertikālā pozīcijā. Elkoņus nofiksē, plaukstas izvērs priekšā (A). Saliecot rokas elkoņos, hanteles cel tuvāk sejai (B). Atgriezies sākotnējā pozīcijā un atkārto. Jūti, kā bicepsi tikai apgādāti ar asinīm?

Krītam nirvanā

Tagad pienācis atslodzes laiks. Nākamie vingrinājumi sniegs tavam ķermenim iespēju tikt galā ar radušos stresu daudz efektīvāk, uzlādēt ar pozitīvisma lādiņu un mazināt sāpes, kas radusies muskuļos nākamajā dienā pēc aktīviem treniņiem.

Planka poza uz sāna

Iesākumā apgulies uz grīdas. Pagriezies ar labo sānu pret grīdu, piepacelies un atspiedies uz labā elkoņa, augšdelms attiecībā pret grīdu veido taisnu leņķi. Iztaisno ķermeni, lai tas atrodas vienā līnijā ar kājām. Paliec šādā stāvoklī minūti, pēc kā atkārto to pašu no kreisās puses. Tavai elpai jāpaliek lēnai un vienmērīgai. Sakoncentrējies uz tā, ko jūt tavs ķermenis, lai sajustu pozitīvisma pieplūdumu organismā.

Suns ar purnu lejā

Iesākumā noliecies četrrāpus, pēc kā pacel dibenu augšup, vienā līnijā iztaisnojot rokas un muguru. Kājas ceļos jāiztaisno tā, lai profilā tavs ķermenis atgādinātu apgrieztu V burtu. Aizver ciet acis un nekusties no vietas 1 minūti. Tu sajutīsi, kā pulss kļūst lēnāks un spiediens būs mazinājies.

Bērna poza

Nostājies uz ceļgaliem tā, it kā tu klanītos līdz pašai zemei. Rokas iztaisno sev priekšā, tai pat laikā ar pieri pieskaries pie zemes. Paliec šādā stāvoklī minūti. Šāda poza sniegs tev miera sajūtu.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.