Rudens – tas ir viens no fantastiskākajiem skriešanas laikiem! Vasaras svelme ir aiz muguras un skriešana ir viens no labākajiem veidiem, kā kārtīgi vari sasveicināties un izbaudīt krāsaino rudeni! 

Tu esi tikai ieguvējs! 

Viens no lielākajiem ieguvumiem skrienot rudenī ir- ķermenim spēcīgi dzenājot asinis, tās uzsilst no iekšpuses, bet no ārpuses to atsvaidzina tonizējoši vēss gaiss, kas neļauj organismam pārkarst. No šādas iekšējās sildīšanas un ārējās atvēsināšanas ieguvēja ir ķermeņa āda, kas kļūst tvirta un elastīga kā bērnam. 
Piemērots apģērbs 

Skriešana rudenī nozīmē arī papildus apģērbu. Tā noteikti ir jaka ar pagarinātu apkakli un bikses. Lai gan skriešanas sākums var būt ar patīkami baudāmu temperatūru, tad atceries, ka rudenī dzestrums iestājas daudz ātrāk, līdz ar ko izvelies maksimāli samazināt risku saaukstēties! 

Maršruts 

Ļoti daudzi motivē rudenī, kā jaunā sezonā sākt jaunu maršrutu. Tas būs gan pašam interesantāk, gan iespējas apskatīt/ atklāt jaunus skriešanas maršrutus. Tikai ņem vērā- pirmo reizi skrienot jauno maršrutu, izvēlies to skriet tad, kad arī skriešanas beigās vēl ir gaišs, vai arī pieaicini sev kompāniju. Jo dienas rudenī strauji sarūk, līdz ar ko par drošību jāpadomā primāri!

Skriet ne mazāk kā 30 minūtes 

Pieredzējuši skrējēji saka, ka nav vērts ģērbties, ja vismaz stundu neskrien. Bet pat ja esi tikai iesācējs, skrien vismaz 30 minūtes, jo tikai pēc tam sāk izdalīties endorfīni, kas ļauj noķert skriešanas baudu. 
Iesildies un atsildīšanās! 

Skriešana ķermenim ir zināma veida pārbaudījums. Skrienot pieaug sirds ritms, nodarbinātie muskuļi tiek daudz aktīvāk apgādāti ar asinīm, paātrinās elpošana, paaugstinās ķermeņa temperatūra, kājas un rokas strādā daudz aktīvāk, izdalās adrenalīns un asinīs var uzkrāties pienskābe. Lai organisms efektīvi sākt strādāt iecerētajā režīmā, pirms sportiskajām aktivitātēm tas ir jāsagatavo slodzei, un tieši tāpat, lai organismam pēkšņi neiestātos šoks, kad skrējiens strauji tiek nobeigts, organisms pēc skrējiena atkal ir jāsagatavo miera stāvoklim. Šos sagatavošanās procesus tad arī var uzskatīt par to, ko mēs pazīstam kā iesildīšanos un atsildīšanos. 

Tāpat kā iesildīšanās fāze sākas ar lēnu skrējienu, arī atsildoties, būtu jāsāk ar 5-10 minūšu lēnu skrējienu vai ātru pastaigu. 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.